Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت: مسائل و مشکلات مختلف اصفهان باعث شده که دیگر این کلانشهر به طور قطع راهی جز توسعه گردشگری پیش روی خود ندارد. - اخبار استانها -

علیرضا ایزدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، در تشریح وضعیت کنونی اصفهان در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: متأسفانه یکسری عوامل درونی و بیرونی باعث بروز بخشی از خلل‌ها و آسیب‌ها شده است که در این راستا باید آسیب شناسی صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت خشکسالی و آلودگی هوا و تأثیر آن بر کاشی‌های بناهای تاریخی را نمی‌توان در نظر نگرفت.

وی افزود: ضمن آنکه بناهای تاریخی اصفهان برند این استان هستند اما این کاشی‌های این بناها است که آینه جداگانه‌‌ای نسبت به سایر آثار تاریخی در گستره جغرافیایی ایران هستند. متأسفانه عوامل مذکور باعث بروز مشکل در برخی از بناهای تاریخی اصفهان شده است که در این راستا ترک‌هایی را در بناهای تاریخی مشاهده می‌کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان آنکه نگرانی‌های جدی پیرامون بحران فرونشست در اصفهان وجود دارد که این عوامل نگران‌کننده ما را وادار به آسیب‌شناسی می‌کند، بیان کرد: متأسفانه در بافت‌های تاریخی با توجه به شرایط ساخت و ساز و گرانی‌های به وجود آمده شاهد شکل‌گیری تهدید تخریب مجدد در بافت‌های تاریخی هستیم.

باید به سه حوزه فعال میراث فرهنگی به عنوان دارایی بیت‌المال نگاه کرد

وی افزود: از نظر من باید در حوزه فعالیت‌های درونی مقداری نگاه‌هایمان را تغییر دهیم، شرایط امروز جامعه را درک کنیم که این شرایط به معنای کوتاه آمدن از حقوق حقه عام مردم نیست و ما باید به اینها و به این بخش به عنوان دارایی بیت‌المال فکر کنیم چرا که این بناها ثروت‌های پیشینیان ما هستند که به عنوان امانت باید آن را به آیندگان تحویل دهیم.

جشنواره ملی "سفر جادویی" راهکاری برای ترویج گردشگری کودک استبازدید سرزده رئیس جمهور از جزیره هرمز/ گفت‌وگوی صمیمی رئیسی با مردم جزیره/ دستور فوری برای تکمیل زیرساخت‌های گردشگریگردشگری جزیره لارک توسعه می‌یابدوضعیت امروز میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان مناسب نیستتفاهم‌ وزارت میراث و سازمان توسعه تجارت ایران برای تسهیل برندسازی گردشگری ایران

ایزدی ضمن آنکه همه‌گیری بیماری کرونا را در ایجاد شرایط نامطلوب در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بی تأثیر ندانست، گفت: واقعیت آن است که جدا از تأثیر مخرب بیماری کرونا بر این حوزه شرایط ما در اصفهان خوب نیست. در حوزه مرمت بناهای تاریخی دچار مشکلات و کاهلی‌هایی هستیم، وضعیت صنایع دستی و هنرمندانمان به واسطه کرونا و بحث نبود صادرات و معضلات عدیده گریبانگیر هنرمندان صنایع دستی شده که گواه حال ناخوش اصفهان است.

وی در اشاره به سایر عواملی که هم‌اکنون منجر به ایجاد شرایط نامناسب در اصفهان شده است، خاطر نشان کرد: تعطیلی‌های کمی و کیفی که در بخش تأسیسات ایجاد شده و تعطیلی دفاتر مسافرتی نیز از جمله دیگر عواملی است که موجب شکل‌گیری شرایط نامطلوب شده است. بالطبع این شرایط اصلاً نمی‌تواند شرایط خوبی باشد و هیچ‌کس هم نمی‌تواند ادعای شرایط خوب اصفهان را مطرح کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: حتی نمی‌توانیم ادعا کنیم که در شرایط ثابتی قرار داریم. طرز نگاه من آن است که به هیچ عنوان به خوب نبودن فکر نمی‌کنم، اگر من به عنوان خادم در حوزه میراث فرهنگی و مجموعه‌ای که ما خطابش می‌کنیم در قالب خانواده‌ای که در بخش خصوصی و دولتی علاقه‌مند هستیم، این مایی هستیم که باید تغییر ایجاد کنیم و من به شخصه به بدی‌های آن نمی‌اندیشم.

وی با بیان آنکه امیدوارم در این زمینه با تعامل بین دستگاه‌ها همدلی ایجاد کنیم، تصریح کرد: همه می‌دانند که گردشگری به معنای عام در سه حوزه  میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک صنعت فرابخشی است که به تنهایی نمی‌توان در آن تحولی ایجاد کرد. ما حرفی به جز دفاع نداریم اما خواهشمندیم که همه دستگاه‌ها ما را در این مسیر همراهی کنند.

انتهای پیام/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گردشگری و صنایع دستی بناهای تاریخی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۱۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو

به گزارش خبرگزاری صداسیما، وحیده رخشانی گفت: در نمایشگاه بین المللی تهران بالغ بر پنج نشست با روسای اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان، امارات متحده‌عربی، ترکمنستان، عمان و قطر در حوزه صنایع‌دستی برگزار شد که نتایج بسیار خوبی داشت.   معاون اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان افزود: این سلسله نشست‌ها منجر به ثبت سفارش خرید در حوزه محصولات سوزن‌دوزی استان با صاحبان گالری‌های ایرانی و خارجی از جمله دبی، کانادا، قطر و... به ارزش تقریبی ۱۸۰ میلیارد ریال براساس اظهار نمایندگان بخش خصوصی  است.   او ادامه داد: سفارش تهیه تعداد ۱۶۰۰ محصول صنایع‌دستی در حوزه نقش برجسته تلفیقی با سوزن‌دوزی به ارزش تقریبی ۲۰ میلیارد ریال نیز در این نمایشگاه به ثبت رسید.   به گفته رخشانی، بالغ بر ۱۲۰ سرمایه‌گذار حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی,، مقامات مسئول، فعالان حوزه اشتغال زنان و... از غرفه استان بازدید کردند.   سرپرست صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد:  فرصت‌ها و بسته‌های ارائه شده مربوط به گردشگری تفریحی، اقامتی، تفریحات آبی، سلامت، تاریخی، گردشگری ورزشی و طبیعت گردی و صنایع دستی نیز در این نمایشگاه ارائه شد.

دیگر خبرها

  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟