Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: در صورتی که موارد را مدیریت استان به صورت تک به تک پیگیری کند ما می‌توانیم فهرستی متشکل از بناهایی که مشکلات بین دستگاهی دارند برای حل و فصل میان معارضین ارائه دهیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مهدی طغیانی در کارگروه میراث فرهنگی و سازمان‌های متولی اظهار داشت: با وجود آنکه دستگاه‌های مختلف سعی بر آن دارند تا وظایف خود را مطابق قانون انجام دهند اما چیزی که در مباحث و موضوعات مختلف همچون میراث فرهنگی از نظر من مسئله است، آن است که موضوع و مبحث مورد نظر با وجود عملکرد سازمان‌ها مطابق قانون حل نشده باقی می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان آنکه تجزیه درستی داریم اما در بخش ترکیب که منجر به نتیجه مطلوب می‌شود دچار معضل هستیم، افزود: یکی از شروط حل چنین مسئله‌ای پیگیری است. گویا در معاونت هماهنگی امور استانداری با محوریت میراث فرهنگی تشکیل شده که اگر این موارد با مدیریت حوزه استانی باشد کار با سرعت و سهولت بیشتری پیش می‌رود. 

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر واقعا موضوعات جزئی که در اصفهان بسیار است و باید تک به تک بررسی شود در طی جلسات مستمر در مدیریت استان پیگیری شود، کارها با سرعت بیشتری به نتیجه خواهد رسید، که در این راستا  ما می‌توانیم فهرستی از بناهای تاریخی معطل مانده به معاونت هماهنگی امور عمران استانداری اصفهان ارائه کنیم تا بتوانند گره‌های کور را با دستگاه‌های مختلف و متولی باز کنند. 

وی با بیان آنکه به طور مثال کارونسرایی که در منطقه 12 توسط شهرداری به گرمخانه تبدیل شده است مناسب این کار نیست و امکان سرمایه‌گذاری دارد، گفت: متأسفانه هنگامی که موارد رها می‌شود به نتیجه‌ای نخواهیم رسید. در صورتی که موارد را مدیریت استان به صورت تک به تک پیگیری کند ما می‌توانیم فهرستی متشکل از بناهایی که مشکلات بین دستگاهی دارند برای حل و فصل میان معارضین ارائه دهیم. 

فراخوانی برای دستگاه‌ها

طغیانی ادامه داد: شاید هر مورد از بناهای تاریخی نیاز به برگزاری چندین جلسه داشته باشد تا بتوان گره از آن باز کرد، اما این تلاش ذی قیمت و قابل توجه است. دفتر ما نیز از ارائه عناوین بناهای تاریخی تحت تملک سازمان‌های مختلف که به لحاظ مشکلات بین دستگاهی معطل و بر زمین مانده استقبال می‌کند و سازمان‌های مختلف می‌توانند عناوین این بناها را لیست شده برای پیگیری مورد به مورد از سوی مدیریت استان به ما ارائه دهند. 

وی با بیان آنکه این کار نیاز به تقسیم کار استانی دارد، خاطرنشان کرد: بسیاری از موارد با احکامی خارج از بودجه یا در بودجه قابل حل است. احکامی که نیاز به درآمد مالی نداشته باشد راحت در بودجه تصویب می‌شود اما لازم است که کسی دراین باره جوانب مختلف را سنجیده و حکمی پیرامون آن بنویسد پس از آن می‌توانیم به طور مثال این حکم را ذیل بودجه 1401 قرار دهیم.

با تعیین حکم‌های بودجه‌ای از بسیاری از بن‌بست‌ها خارج خواهیم شد

وی گفت: برای حل بسیاری از مشکلات باید حکم‌های بودجه‌ای تعیین کنیم و از بن بست موجود خارج خواهیم شد. دوستان در سازمان‌های مختلف می‌توانند قوانینی که با اصلاحش روند فعالیت‌های میراثی تسهیل می‌شود را پیشنهاد دهند. خط قرمز ما حفظ ابعاد میراثی بناهای تاریخی است. 

طغیانی پیرامون عناوینی که در کارگروه میراث فرهنگی پیگیری خواهد شد، عنوان کرد: درخواست از مدیریت اجرایی استان برای پیگیری جزء به جزء موارد میراثی، تسهیل در سرمایه گذاری و رفع مشکلات و موانع سرمایه گذاری در اصفهان، فعال شدن اماکن میراثی و تاریخی برای بهره‌برداری از سوی عموم مردم، اصلاح قوانین و مقرراتی که مانع از فعالیت‌های موثر در ارتباط با بناهای تاریخی می‌شود و پیگیری پروژه‌های محوری همچون موزه بزرگ از جمله مهم‌ترین عناوین این کارگروه است. 

وی با بیان آنکه برخی از سازمان‌ها اساسا مانع هستند، اظهار داشت: برای خانه نایب اسدالله به بانک سپه نامه‌ای زده‌ام که آنها خبر از مزایده و فروش دادند که ما پیگیر واگذاری و تعیین تکلیف این خانه و این دست بناها هستیم. برخی از پروژه‌ها برای ما محوری است و از جنس بناهای تخریب شده نیست اما می‌تواند در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری اصفهان همچون داستان موزه بزرگ جریان سازی کند که البته لازم و ضروری است. 

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: متأسفانه ما در نظام اداری‌مان دچار روزمرگی شده‌ایم و هیچ افقی برای 10 سال آینده اصفهان متصور نیستیم و برنامه‌ای نداریم. لازم است که استان افق و چشم‌اندازی برای اصفهان داشته باشد. برنامه توسعه و آمایش چیزی نیست که نیاز ما را برطرف کند به طور مثال در برنامه توسعه و آمایش موردی به نام موزه بزرگ جایش خالی است. 

تاراج آثار تاریخی ایران| حفاری غیرمجاز بیخ گوش میراث فرهنگی ایلام/ غارتگران در کمین آثار تاریخی + فیلممیزگرد تسنیم| نگهداری از آثار تاریخی "ری" با توسعه گردشگری محقق می‌شود + فیلموضعیت اسفناک یک مکان تاریخی 650 ساله اصفهان/ کاشی‌های گنبدهای امامزاده درب امام ‌"تبله‌ و فرو" ریخت‌ + تصاویر

اعتبارات ما جوابگوی میراث فرهنگی نیست، باید از ظرفیت خیرین بهره برد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان پیرامون معضلات میراث فرهنگی اظهار داشت: در جلساتی که در کارگروه میراث فرهنگی با دیگر سازمان‌ها برگزار شد ما به گره‌های کور حوزه‌ میراث فرهنگی پی بردیم. واقعیت این است که ما برای همه حوزه‌ها همچون مسجد و مدرسه از ظرفیت خیرین بهره می‌گیریم اما از این ظرفیت برای میراث فرهنگی بی‌بهره‌ایم. 

سید روح الله سیدالعسگری با بیان آنکه افراد خیر در اصفهان کم نیستند، بیان کرد: بدون تعارف باید گفت که یزد در بهره‌گیری از ظرفیت خیرین برای حل معضلات بناهای تاریخی‌اش پیشتاز است. اعتبارات ما جوابگوی میراث اصفهان نیست و باید از پتانسیل خیران استفاده کرد. 

وی خاطر نشان کرد: بسیاری از خانه‌ها هستند که با ارزشمندند اما تحت تملک ما نیست و بسیاری از مالکان به عمد به منظور تخریب در مرور زمان به آن رسیدگی نمی‌کنند و ما برای این موضوع نیاز به راهکار قانونی داریم چرا که به دلیل عدم همراهی قانون با ما اخطارهای ما به مالکان خصوصی بی‌نتیجه می‌ماند.  

انتهای پیام/174/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ظرفیت خیرین بناهای تاریخی مدیریت استان میراث فرهنگی سازمان ها برای حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۳۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز

ایسنا/البرز فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی البرز از توقیف خودروی تخلیه زباله بر روی تپه تاریخی فرخ‌آباد و دستگیری دو نفر در این زمینه خبر داد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ مهدی داور روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ با اعلام این خبر افزود: پیرو کسب خبر توسط یگان حفاظت میراث فرهنگی استان البرز مبنی بر تخلیه انبوه نخاله‌های ساختمانی بر روی عرصه و حریم تپه تاریخی فرخ آباد بلافاصله مأموران این یگان در محل حضور یافتند.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌ فرهنگی استان البرز ادامه داد: نیروی‌های یگان حفاظت ضمن اخذ دستور مقام قضایی و با مساعدت نیروهای خدوم فراجا در حوزه استحفاظی به توقیف خودرو و ابزار مورد استفاده در تخلیه نخاله‌ها در عرصه تپه تاریخی پرداختند.

او با بیان اینکه در این راستا دو نفر نیز دستگیر و به محاکم قضایی معرفی شدند، گفت: یگان حفاظت میراث‌ فرهنگی استان البرز به صورت شبانه روزی با شماره تلفن ۳۲۸۲۹۱۱۸ آماده دریافت گزارش‌های مردمی در خصوص هرگونه تعرض به آثار فرهنگی تاریخی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز